Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και ινδοκάρυδο (Video)


Τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και ινδοκάρυδο (Video)

Υπέροχα τρουφάκια με λευκή σοκολάτα και επικάλυψης καρύδας που λιώνουν στο στόμα και απογειώνουν τη γεύση σας. Μια πολύ εύκολη και γρήγορη συνταγή (από εδώ) για τα τέλεια σπιτικά τρουφάκια. Επιλέξτε καλής ποιότητας σοκολάτα και λιώστε τη με προσοχή σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει σε πολύ χαμηλή φωτιά, χωρίς το νερό να ακουμπά στο μπολ με τη σοκολάτα, λαμβάνοντας υπ” όψη ότι η λευκή σοκολάτα είναι ευαίσθητη στη θερμότητα. Δοκιμάστε αυτά τα τέλεια τρουφάκια και σίγουρα, χωρίς καμιά αμφιβολία, θα τα αγαπήσετε!!!


Υλικά συνταγής
60 ml (1/4 φλ.) κρέμα γάλακτος πλήρης 35-36 % λιπαρά
200 γρ. λευκή σοκολάτα, καλής ποιότητας, κομμένη σε μικρά κομματάκια
1 κ.σ. βούτυρο
1/2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας (προαιρετικά)
1/3 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο
1 πορτοκαλιού το ξύσμα (προαιρετικά)
20 φουντούκια καβουρδισμένα ή ως έχουν (σύμφωνα με τις προτιμήσεις σας)
1/3-1/2 φλ. τσαγιού ινδοκάρυδο για την επικάλυψη (όσο χρειαστεί)




Εκτέλεση συνταγής

Βάζετε τα κομματάκια σοκολάτας μαζί με τη κρέμα γάλακτος σε μπεν μαρί, σε νερό που σιγοβράζει σε χαμηλή φωτιά, φροντίζοντας το νερό να μη ακουμπά επ” ουδενί στο μπολ με το μείγμα λευκής σοκολάτας και ανακατεύετε διαρκώς μέχρι να λιώσει η σχεδόν τελείως η σοκολάτα. Προσθέτετε και το βούτυρο και συνεχίζετε το ανακάτεμα μέχρι να λιώσουν τελείως και έχετε ένα λείο μείγμα. Αποσύρετε το μπεν μαρί από τη φωτιά, προσθέτετε το εκχύλισμα βανίλια και το ξύσμα πορτοκαλιού, προαιρετικά, ανακατεύετε, προσθέτετε και το 1/3 φλ. ινδοκάρυδο και συνεχίζετε το ανακάτεμα να ενσωματωθούν πλήρως. Αν δεν πήζει αρκετά προσθέστε λίγο ακόμα ινδοκάρυδο. Σκεπάζετε το μείγμα με πλαστική μεμβράνη και το βάζετε στο ψυγείο για μερικές ώρες μέχρι να σταθεροποιηθεί τόσο καλά ώστε να μπορείτε να το πλάσετε. Χρησιμοποιώντας 1 κ.σ. παίρνετε 1 κουταλιά από το μείγμα, το “ανοίγετε” στη παλάμη σας, βάζετε στο κέντρο του ένα φουντούκι και το πλάθετε σε μπαλάκι θωρακίζοντας καλά μέσα το φουντούκι. Σε ένα βαθύ μπολ ρίχνετε αρχικά το 1/3 φλ. ινδοκάρυδο (αν δεν φτάσει ρίξτε λίγο περισσότερο), βουτάτε μέσα 1 τρουφάκι τη φορά και το κυλάτε μέχρι να καλυφθεί παντού και ομοιόμορφα με το ινδοκάρυδο. Τα βάζετε σε ένα δίσκο και τα βάζετε στο ψυγείο μέχρι να τα σερβίρετε. Διατηρούνται στο ψυγείο, μέσα σε αεροστεγές δοχείο για έως και 2 εβδομάδες.


Δείτε το video με τη εκτέλεση της συνταγής βήμα βήμα

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας