Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

Άφησε το σχολείο στα 13 της, πήγε στο Λονδίνο χωρίς να μιλάει Αγγλικά και σήμερα είναι η «Γυναίκα Επιχειρηματίας της Χρονιάς»







«Δεν έχει σημασία από πού έρχεσαι, σημασία έχει το πού πας.» Η Asha Khemka είναι το ζωντανό παράδειγμα αυτών των λέξεων. Γεννημένη στο Μπιχάρ, η Asha εγκατέλειψε το σχολείο στην ηλικία των 13 και μετακόμισε στο Ηνωμένο Βασίλειο με την οικογένειά της, χωρίς να μιλάει την αγγλική γλώσσα. Σήμερα είναι η Διευθύντρια του West Nottinghamshire College και μόλις φέτος κέρδισε τον τίτλο “Γυναίκα Επιχειρηματίας της Χρονιάς.”

Η Asha γεννήθηκε στην πολιτεία Μπιχάρ της Ινδίας και σταμάτησε το σχολείο όταν ήταν μόλις 13 ετών. Στην περιοχή που μεγάλωσε, τα κορίτσια συνήθιζαν να εγκαταλείπουν το σχολείο μόλις έφταναν στην εφηβεία ή αν το σχολείο τους ήταν πολύ μακριά από το σπίτι τους, λόγω των αυξημένων κρουσμάτων βίας και κακοποίησης. Το 1978 μετακόμισε στην Αγγλία με τον σύζυγό της και τα τρία τους παιδιά χωρίς να γνωρίζει ούτε μια λέξη στα αγγλικά.

Έτσι, όταν η Asha έφτασε στο Λονδίνο, αντιμετώπισε έναν εντελώς διαφορετικό κόσμο. Είχε τόση όρεξη να μάθει αγγλικά που έβλεπε τηλεοπτικές εκπομπές και μιλούσε συχνά με άλλες νεαρές μητέρες σαν κι αυτήν για να μάθει τη γλώσσα. Τελικά, η δίψα της για μάθηση τη βοήθησε να αποκτήσει ένα πτυχίο στη διοίκηση επιχειρήσεων από το Πανεπιστήμιο του Κάρντιφ. Μετά απ’ αυτό, όμως, άλλαξε η ζωή της…

Το 2006 ξεκίνησε να εργάζεται ως λέκτορας και τελικά έγινε η Διευθύντρια του West Nottinghamshire College, ενός από τα μεγαλύτερα κολέγια στο Ηνωμένο Βασίλειο. Οι επιτυχίες της, όμως, δεν σταματούν εκεί. Εκείνη τη χρονιά πήρε τον τίτλο “Γυναίκα Επιχειρηματίας της Χρονιάς.”

“Είναι πολύ συγκινητικός αυτός ο τίτλος. Το πάθος μου για συνεχή μάθηση δεν μπορεί να περιγραφεί και μεγαλώνει κάθε μέρα,” είπε στους The Hindustan Times.

Η Asha μπορεί πλέον να είναι μια βρετανίδα πολίτης, αλλά εξακολουθεί να ονειρεύεται ένα καλύτερο μέλλον για τα παιδιά της Ινδίας.

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας