Τελευταια Νεα

Προτεινομενη Αναρτηση

10 Απίστευτες Χρήσεις Της Κρέμας Nivea, Που Θα Ευχόσασταν Να Γνωρίζατε Νωρίτερα. Θα Ξετρελάνει Όλες Τις Γυναίκες!

1. Αντι-γήρανση Κηρύξτε πόλεμο ενάντια στις ρυτίδες σας με την κρέμα αυτή. Απλά απλώστε λίγη κρέμα στις προβληματικές περιοχές πριν πέσετε ...

Ομορφα Ταξιδια

8 Τρόποι Για Να Απαλλαγείτε Από Το Πόδι Της Χήνας Και Άλλες Αντιαισθητικές Ρυτίδες Των Ματιών!







Οι ρυτίδες είναι φυσικό επακόλουθο της γήρανσης. Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι έχουν τον απόλυτο έλεγχο του δέρματός σας. Να ξέρετε ότι έχετε επιλογές, όταν πρόκειται για την αντιμετώπιση και την πρόληψη του ποδιού της χήνας και άλλων σημαδιών ωριμότητας στο δέρμα σας.

Το πόδι της χήνας είναι ένας όρος που περιγράφει τις μικρές ρυτίδες στη γωνία των ματιών σας. Παίρνει το όνομά του, για προφανείς λόγους από το πτηνό, γιατί μοιάζει σαν ένα μικρό παπάκι να άφησε το αποτύπωμα του κοντά στο μάτι σας. Όσο χαριτωμένο και αν ακούγεται, κανείς δεν θέλει να τις έχει!

Σύμφωνα με την Mayo Clinic, υπάρχουν αρκετοί λόγοι που ένα άτομο μπορεί να αναπτύξει ρυτίδες, ειδικά τα πόδια της χήνας.

Κάποιοι από αυτούς τους λόγους είναι:

• Γενετική
• Έκθεση στον ήλιο
• Έλλειψη ύπνου
• Το κάπνισμα
• Η κατανάλωση αλκοόλ
• Κακή διατροφή
• Περιβαλλοντική ρύπανση

Υπάρχουν μερικές φυσικές θεραπείες που έχουν αποδειχθεί αποτελεσματικές.
1. Αγγούρι

Το αγγούρι είναι μια εξαιρετική επιλογή για τον καθαρισμό και επιπλέον ηρεμεί το δέρμα. Η θειαμίνη, η ριβοφλαβίνη, η νιασίνη και οι βιταμίνες Β5 και Β6 που περιέχει, θρέφουν την επιδερμίδα και προσφέρουν προστασία από την βλαβερή έκθεση στον ήλιο.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Κόψτε ένα αγγούρι στη μέση και τρίψτε τα υγρά του απευθείας πάνω στο μάτι για λίγα λεπτά δύο φορές τη μέρα.
2. Τα ασπράδια των αυγών

Το ασπράδι του αυγού μπορεί να κάνει θαύματα με τη σύσφιξη του δέρματος. Όταν τα ασπράδια των αυγών στεγνώνουν στο πρόσωπο, προκαλούν το δέρμα να τεντωθεί. Η επανειλημμένη εφαρμογή θα σας βοηθήσει να μειώσετε την εμφάνιση των λεπτών γραμμών και των ρυτίδων.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Απλά χτυπήστε τα ασπράδια των αυγών μέχρι να σχηματίσουν έναν αφρό και εφαρμόστε στο δέρμα. Αφήστε το μέχρι να στεγνώσει καλά. Αφαιρέστε με δροσερό νερό.
3. Λάδι καρύδας

Τα συμπυκνωμένα επίπεδα της βιταμίνης Ε που περιέχονται στο λάδι καρύδας βοηθούν στην επιδιόρθωση του κατεστραμμένου δέρματος και καθυστερούν την ανάπτυξη του ποδιού της χήνας. Επιπλέον, το λάδι λειτουργεί σαν ενυδατική κρέμα και κρατά το δέρμα λείο και απαλό.

Για χρήση: Εφαρμόστε μια μικρή ποσότητα στην περιοχή των ματιών και τρίψτε απαλά. Αφήστε το να δράσει κατά τη διάρκεια της νύχτας και ξεπλύνετε το πρωί.
4. Το γάλα

Το γλυκολικό οξύ που περιέχεται στο γάλα, βοηθά στην επισκευή του κατεστραμμένου δέρματος και προωθεί το κολλαγόνο στο δέρμα. Η καθημερινή κατανάλωση του φρέσκου γάλακτος μπορεί να βοηθήσει στην ανάπτυξη του κολλαγόνου. Δεν είστε οπαδός του γάλακτος; Μπορείτε να το εφαρμόσετε άμεσα στο πρόσωπο με ένα κομμάτι βαμβάκι αντί να το πιείτε.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Βρέξτε ένα κομμάτι βαμβάκι με γάλα και εφαρμόστε ένα λεπτό στρώμα σε όλη την περιοχή. Δώστε ιδιαίτερη προσοχή στην περιοχή των ματιών. Ξεπλύνετε. Επαναλάβετε 2-3 φορές την εβδομάδα για καλύτερα αποτελέσματα.
5. Aloe Vera

Οι αντιοξειδωτικές ιδιότητες που βρίσκονται στην Αλόη Βέρα επιτίθενται στις ελεύθερες ρίζες του δέρματος που μπορεί να εξελιχθούν σε ρυτίδες. Οι βιταμίνες που βρίσκονται στην Αλόη Βέρα μπορεί επίσης να προστατεύσουν, να τονώσουν και να ενυδατώσουν το δέρμα.

Για χρήση: Πιείτε μία κουταλιά της σούπας χυμό αλόης βέρα δύο φορές την ημέρα. Αν δεν θέλετε να το πιείτε, μπορείτε να εφαρμόσετε το ζελέ από τα φύλλα της στο δέρμα σας πριν πάτε για ύπνο. Ξεπλύνετε το πρωί.
6. Μέλι και Γιαούρτι

Ένα μείγμα από ακατέργαστο μέλι και γιαούρτι αποδεικνύεται ευεργετικό για το δέρμα. Το γαλακτικό οξύ που περιέχεται στο γιαούρτι βοηθά στην απολέπιση του δέρματος, ενώ το ακατέργαστο μέλι ενυδατώνει και καθαρίζει τα βακτήρια.

Για χρήση: Εφαρμόστε μία κουταλιά της σούπας ακατέργαστο μέλι και ίση ποσότητα γιαουρτιού. Απλώστε τη μάσκα σε όλο το πρόσωπο και αφήστε το για 10 λεπτά.
7. Αβοκάντο

Το αβοκάντο είναι ένα εξαιρετικό συστατικό για να συμπεριληφθεί σε κάθε σπιτική μάσκα. Τα έλαια που περιέχονται στο αβοκάντο βοηθούν στην ενυδάτωση, την τόνωση και τον καθαρισμό του δέρματος. Βοηθά επίσης το δέρμα να απορροφήσει πολύτιμα θρεπτικά συστατικά όπως οι βιταμίνες Α, C, και E. Οι βιταμίνες Ε και D που περιέχονται στο αβοκάντο μπορεί να τονώσουν το κολλαγόνο και να μειώσουν τις ρυτίδες. Κρατώντας το δέρμα ενυδατωμένο επιβραδύνετε την φυσική εξέλιξη της ηλικίας του δέρματος.

Πώς να το χρησιμοποιήσετε: Πολτοποιήστε ένα αβοκάντο και εφαρμόστε μια στρώση στο πρόσωπο. Αφήστε το να δράσει για 20 λεπτά. Επαναλάβετε μία φορά την ημέρα για να κρατήσετε το δέρμα ενυδατωμένο.
8. Σοκολάτα

Το κακάο που βρίσκεται στη σκούρα σοκολάτα περιέχει επικατεχίνη και κατεχίνη. Αυτές οι χημικές ουσίες βοηθούν στην προστασία του δέρματος από τις βλαβερές UVB ακτίνες του ήλιου που μπορεί να συμβάλλουν στην εμφάνιση των ρυτίδων.

Πώς να τη χρησιμοποιήσετε: Απολαύστε λίγες μπουκιές σοκολάτας την ημέρα!Πηγή

Subscribe to this Blog via Email :
Previous
Next Post »

TOP εβδομαδας